Mrt

Öğrencilerimiz kültürümüzde önemli bir yeri olan Tekne Orucu hakkında bilgi edindiler ve oruç tutmaya hazırlandılar. Beslenme saatleri geldiğinde ise kendileri için özel olarak hazırlanan iftar sofrasına hep beraber oturdular.

Mrt

Ara

Okul Psikolojik Danışman’ı Kübra AYGÜN velilere “Çocuğa Sınır Koyma” konulu seminer düzenlemiştir. Tanışma oyunu ile başlayan seminerde sınır koyma, çocukta sınır neden önemli, sınır koyulmazsa sonuçları ne olur, sınır koyarken nelere dikkat edilmeli ve sınır koyma ve uygulama basamaklarından bahsedildi. Son olarak soru ve cevaplarla seminer sonlandırıldı.

Ara

Okul Psikolojik Danışman’ı Kübra AYGÜN “Sınır Koyma” konulu sınıf rehberlik çalışması yapmıştır. Eğitimde “Benim Gezegenim” adlı etkinlik uygulandı. Öncesinde ev ve bahçe sınırları ile sınırın ne işe yaradığına değinildi ve hulahop ile ısınma çalışması yapıldıktan sonra gezegen kurup sınırlar ve kurallardan bahsedildi. Gezegenler arası yolculuk oyunu oynanıp sınır ve kurallar üzerinde uygulamada neler yaşandığına değinildi. Son olarak sınırlar ile ilgili video izlenilerek çalışma sonlandırıldı.

Kas

Okul Psikolojik Danışman’ı Kübra AYGÜN öğrencilere Rehberlik Servisi tanıtımı yaptı.Çalışmada “Simli BALIK” hikayesini anlatılıp hikaye sonunda rehber öğretmeni ilk yardım çantası malzemeleri gösterilerek rehberlik servisinin okulda yaptığı çalışmalar çocukların gözünde somutlaştırılmıştır. Öğrencilere evde aileleri ile boyamak üzere rehberlik servisi bana bu konularda yardım eder adlı boyama sayfası verilerek çalışma sonlandırılmıştır. Hazırlanan pano ile konuya dikkat çekilmiştir.

Ayrıca Rehberlik Servisi tanıtımı ile ilgili velilere broşür gönderilmiştir.